Pohjois-Pohjanmaan kuntien edustajainkokous valitsi 21.8. Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston kuluvalle kuntavaalikaudelle. Pohjois-Pohjanmaan liiton ylintä päätösvaltaa käyttävässä valtuustossa on 76 jäsentä, jotka ovat pohjoispohjalaisia kunnanvaltuutettuja.

Uudessa valtuustossa on 29 edustajaa Oulusta, 4 Raahesta, 3 Kempeleestä, 3 Kuusamosta ja 3 Ylivieskasta sekä pienemmistä kunnista kustakin yksi tai kaksi edustajaa. Paikkamäärät on laskettu Pohjois-Pohjanmaan kuntien asukaslukujen mukaan siten, että kunta saa valtuustoon jäsenen jokaista alkavaa 7000 asukastaan kohden. Kullekin jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäseneksi kunnanvaltuutettu samasta poliittisesta ryhmästä ja kunnasta kuin varsinainen jäsen. Tasa-arvolaki on huomioitu valinnoissa.

Kuntavaalien tuloksen perusteella Keskusta piti maakuntavaltuustossa suurimman puolueen aseman 31 paikalla. Loput paikat jakautuvat seuraavasti: Vasemmisto 11, Kokoomus 10, SDP 9, Vihreät 7, Perussuomalaiset 7 paikkaa sekä Kristillisdemokraatit 1 paikka.

Vihreät maakuntavaltuutetut

Varsinainen jäsen                  Varajäsen

OULU  Henna Määttä                  Paula Himanen

OULU  Esa Aalto                     Janne Hakkarainen

OULU  Jenni Pitko                    Jaana Isohätälä

OULU  Latekoe Lawson Hellu            Heikki Kontturi

KUUSAMO  Marjo Kämäräinen           Vuokko Käsmä 

YLIVIESKA  Iina Matikainen            Timo Ahvenainen

PUDASJÄRVI  Kari Tykkyläinen          Suvi Kipinä

 

Uusi maakuntavaltuusto järjestäytyy 2. lokakuuta ja valitsee 13 jäsenen maakuntahallituksen sekä tarkastuslautakunnan. Keskusta saa maakuntahallitukseen 6, vasemmisto ja kokoomus molemmat 2 jäsentä. Vihreät, perussuomalaiset ja sosialidemokraatit saavat kukin 1 jäsenen. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: