Näyttää vahvasti sille, että sotea ei siis synny tällä hallituskaudella. Tai sitten syntyy raakile, jonka seurauksia on mahdoton toistaiseksi arvioida. Mutta mikä onkaan vialla nykyisessä järjestelmässämme? Yksi suuria kansalaisille näkyviä ongelmia on palvelujen saatavuus. Vastaako hallituksen sote-esitys tähän haasteeseen? Mielestäni ei.

Palvelujen saatavuutta ei paranna se että:
a) päivystysasetus on vienyt palvelut Etelä-Suomen ulkopuolella entistä kauemmas
b) mitään ei esitetä sen ratkaisemiseksi että lääkäreitä ei saada palkattua kaikkialle riittävästi
c) rakennetaan järjetön hallintohimmeli ja leikataan siltä jo etukäteen riittävä rahoitus

Kyse on siis pitkälti haluttomuudesta osoittaa terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluihin riittävät määrärahat. Budjetissa jokainen euro on arvovalinta. Nykyisen hallituksen arvovalinnassa rahaa löytyy erilaisiin tehottomiksi osoittautuneisiin yritystukiin, muttei ihmisten hyvinvointiin.

Seppo Sorvari
kansanedustajaehdokas

%d bloggaajaa tykkää tästä: