Terveiset Ylivieskan Vihreästä tiimistä!

Se onkin muuten melkoinen tiimi! Harvoin olen tavannut yhtä moniammatillista joukkoa, jossa jaetaan samat arvot ja kunnioitetaan toisen mielipidettä, vaikka oltaisiin eri mieltä jostain.

Olen poliitikkona vihreä, kirjaimellisesti. Viime kaudella olin osan kaudesta lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. Näiden tehtävien innostamana lähdin mukaan kuntavaaleihin ja kappas, sieltä irtosikin valtuustopaikka. Ylivieskassa aika moni muukin uusi yllättyi samalla tavalla: meillä on 35 valtuutettua, joista uusia on yli puolet (51 prosenttia). Vihreitä valtuutettuja on kaksi, molemmat olemme uusia. Onneksemme taustatiimiin ja lautakuntiin jäi vaikuttamaan konkareita ja moniosaajia. He ovat olleet kullanarvoisia!

Pienen puolueen vaikutusvaltaan vaikuttaa merkittävästi kyky tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen. Verkostoitumisen taito on siis ensiarvoisen tärkeää. Sen myötä on mahdollista saada edistettyä oman vaaliohjelman mukaisesti esillä olevia asioita. Yhden sortin myyntiä ja markkinointia se on tämäkin: se, joka saa parhaiten ideansa myytyä, saa eniten ääniä salissa selkänsä taakse. Meidän periaatteemme on nojautua tutkittuun tietoon ja kokemukseen. Teemme rohkeasti aloitteita tarpeen mukaan ja niistä onkin jo poikinut ja poikimassa hyvää! Yksi ylpeyden aiheemme on viime kaudella tehty aloite luonnonsuojelualueista, jonka myötä saimme Lampinjärvelle uuden luonnonsuojelualueen!

Perheiden, lasten ja nuorten asiat ovat luonnonsuojelun lisäksi lähellä meidän tiimin sydäntä. Olemme muun muassa tehneet aloitteen neuropsykiatrisen työskentelyn lisäämisestä päiväkodeissa, kouluissa ja lukiossa. Aloitteen myötä toivomme todella pääsevämme vaikuttamaan erityislasten arjen hyvinvointiin. Vaikka olemme pieni ryhmä, näymme ja kuulumme, otamme rohkeasti puheenvuoroja ja olemme somessa aktiivisia. Tähän kannustan kaikkia Vihreitä! Tehdään näkyväksi ne arvot, joiden puolesta haluamme taistella.

Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti. (Herman Cain) Ja mehän pidämme!

 

Eveliina Autio
Ylivieskan Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja